Hennan juhlissa usein syötävien herkkujen reseptejä, täydentyy pikkuhiljaa
- JUHLABAKLAVA
voit käyttää mitä tahansa baklavareseptiä, mutta lisää täytteeseen jauhettua kanelia ja kardemummaa, ja valele sokeriliemen sijaan voi-hunaja-seoksella.
Itse käytän valmista kaulittua voitaikinaa josta isompi osa kaulitaan pohjaksi ja pienempi kanneksi. Täytteeksi tulee jauhettua hasselpähkinää, tomusokeria, kanelia ja kardemummaa. Ennen paistamista viilletään veitsellä pintaan ja täytteeseen vinoneliöt, ja voidellaan munalla. Puolivälissä paistoa (n. 180 astetta, 20-30min kohdalla) litistetään pinta jos on kohoillut liikaa, uusitaan viillot, ja kaadetaan viiltoihin runsaasti voisula-hunajaseosta. Paistetaan vielä 20-30min kunnes kauniin tummahkon ruskea. Palat kannattaa leikata irti lämpiminä ennenkuin kovettuvat. Seuraavan kerran leipoessani yritän muistaa kirjata ylös määriä ja lisätä ne tänne. 60cm uunipellillisestä tulee n. 100 palaa.
2 kommenttia
Kiitos Henna!
Tätä herkkua on ihasteltu monissa juhlissasi, nam!
Kiva kun on näitä reseptejäkin.Ihana sivusto tykkään kovasti kun laitoit .Terveisin Päivi.